R-LINK 2 bez replikacji smartfona

Wszystko związane z elektroniką, diagnostyką i kodowaniem naszych Talismanów, Interfejsy, programy, pytania, poradniki, opisy.
Bajbus90
Posty: 3
Rejestracja: 02 stycznia 2022, 18:31
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rok produkcji: 2017
Silnik: TCe 150
Pojemność: 1.6
Wersja: Grandtour Intens
Dodatkowe info: Biały

R-LINK 2 bez replikacji smartfona

Post autor: Bajbus90 »

Cześć,
Talismanem jeżdżę już jakiś czas, ale dopiero teraz zainteresował mnie temat udostępniania nawigacji że smartfona. Jak się okazało Android auto w telefonie fabrycznie mam, a mimo to połączyć się nie dało. Poszperałem troszkę i doszedłem do tego, że mój Talisman nie ma replikacji smartfona.

Pytanie/a:
Czy istnieją jakieś sposoby, żeby dodać replikację smartfona programowo do R-LINK 2 ? Czy istnieje opcja wymiany modułu R-LINK na inny z funkcją replikacji ? Może da się jakąś"przystawkę" zastosować (jak z Smart TV do telewizora ?)

Przerabiał ktoś z forumowiczów ten temat ?
Mixon81
Posty: 7
Rejestracja: 11 grudnia 2021, 12:43
Lokalizacja: Chorzów
Rok produkcji: 2016
Silnik: 1.6dci 160 EDC
Pojemność: 1600
Wersja: Intens

Re: R-LINK 2 bez replikacji smartfona

Post autor: Mixon81 »

Jaka wersja oprogramowania R-linka?
Bajbus90
Posty: 3
Rejestracja: 02 stycznia 2022, 18:31
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rok produkcji: 2017
Silnik: TCe 150
Pojemność: 1.6
Wersja: Grandtour Intens
Dodatkowe info: Biały

Re: R-LINK 2 bez replikacji smartfona

Post autor: Bajbus90 »

Wersja oprogramowania 2.2.19.300

Wersja oprogramowania startowego 4992
Mixon81
Posty: 7
Rejestracja: 11 grudnia 2021, 12:43
Lokalizacja: Chorzów
Rok produkcji: 2016
Silnik: 1.6dci 160 EDC
Pojemność: 1600
Wersja: Intens

Re: R-LINK 2 bez replikacji smartfona

Post autor: Mixon81 »

Przerabiałam to musisz zaktualizować do 3.3 bo w niższej wersji nie było A.A.
Bajbus90
Posty: 3
Rejestracja: 02 stycznia 2022, 18:31
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rok produkcji: 2017
Silnik: TCe 150
Pojemność: 1.6
Wersja: Grandtour Intens
Dodatkowe info: Biały

Re: R-LINK 2 bez replikacji smartfona

Post autor: Bajbus90 »

Szkoda tylko, że to jest najnowsza wersja oprogramowania jaka mi mur.renault.pl proponuje (zaktualizowałem oprogramowanie 2 dni temu) :(
Mixon81
Posty: 7
Rejestracja: 11 grudnia 2021, 12:43
Lokalizacja: Chorzów
Rok produkcji: 2016
Silnik: 1.6dci 160 EDC
Pojemność: 1600
Wersja: Intens

Re: R-LINK 2 bez replikacji smartfona

Post autor: Mixon81 »

Renault ci nie zaktualizuje,ale możesz zrobić to we własnym zakresie i na własną odpowiedzialność,jak jesteś zainteresowany to pisz PW.
ODPOWIEDZ